Schoolnieuws

Kinderboekenweek . 11 oktober 2017

Wat is er vandaag toch weer heerlijk voorgelezen door de moeders, opa en oma.

Kinderboekenweek • 6 oktober 2017

In het kader van de Kinderboekenweek kwamen vandaag de moeder van Olivier, de moeder van Jordi en de oma van Sammy voorlezen in de klas. Wat een spannende boeken zijn er gelezen, de kinderen hingen aan de lippen van de voorlezers! Dank aan de voorleesouders en -oma’s! Volgende week woensdag zal er nog een spannend verhaal worden voorgelezen.


Kinderboekenweek • 4 oktober 2017

Vandaag was de opening van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is zoals te zien “Gruwelijk eng”.  Om 8:15 stond een gruwelijk eng monster de kinderen bij het hek op te wachten en heeft het monster een spannend verhaal verteld. De komende week worden er activiteiten rond het thema georganiseerd. Ook komen er opa’s oma’s voorlezen en maken we er een griezelige week van.

 


Schoolkamp 2017

Maandag 28 augustus was het zover: het schoolkamp van Het Open Venster! Drie dagen hebben we doorgebracht met elkaar op camping de Klaverweide in Ellemeet (Zeeland). Op maandag en dinsdag was het schitterend weer en hebben we ons prima vermaakt in het zwembad en in Neeltje Jans. ‘s Avonds hebben we een spannend Levend Stratego gespeeld en natuurlijk onze kunsten vertoond op de Bonte Avond. Op woensdag was het weer wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Hieronder een kleine foto-impressie!

Juf Anita 40 jaar in het onderwijs

Donderdag 22 juni was het feest op Het Open Venster: we vierden dat juf Anita al 40 jaar in het onderwijs werkt. Wat een mijlpaal! De kinderen hadden een mooi lied ingestudeerd voor de juf en hadden prachtige cadeaus gemaakt en meegebracht. Ook veel ouders kwamen even feliciteren. Juf Anita was ook nog eens jarig, dus hebben we haar extra toegezongen. Wat een feestje!


Paasontbijt 2017

Op woensdag 12 april hebben we wederom ons jaarlijkse Paasontbijt georganiseerd. Voordat de kinderen mochten genieten van heerlijke broodjes, vers gekookte eieren en ander lekkers, hebben ze eerst paaseitjes gezocht op het schoolplein. Toen het hek open ging stormden ze naar binnen en werden binnen de kortste tijd alle eitjes gevonden! Hieronder een kleine impressie…


Hippies!

Bij geschiedenis hebben een aantal kinderen het op het moment over de tijd van de hippies. We hebben in de klas een eigen hippie-outfit geknutseld om op die manier echt te ervaren hoe het in die tijd was. De kinderen hebben goed hun best gedaan en het eindresultaat mocht er wezen!


Carnaval

Op donderdag 23 februari hebben wij met de hele school het Carnaval gevierd. Wat waren er een hoop kinderen fantastisch verkleed! DJ Keanu, Thijs en Ferran verzorgden de muziek. We hebben tweemaal een spannende stoelendans gedaan en hebben het feest afgesloten met een modeshow. Senna, Levi, Julie en Ties waren tot de finale gekomen met hun act. We hebben genoten met en van elkaar. Op naar het volgende Carnaval!


Connect Lezen

Op woensdag 22 januari hebben de kinderen goed samengewerkt tijdens het Connect Lezen. Het is zo leuk om ze zo goed aan het werk te zien met elkaar.


Geschiedenisles: de jaren ’80

Op dinsdag 17 januari zijn een aantal kinderen van Pluto en Mercurius met geschiedenis inmiddels aangekomen bij de periode van de jaren ’80. Ze hebben geleerd dat er veel gedemonstreerd werd over zaken als woningnood, werkeloosheid en de kernwapenoorlog tussen Amerika en de Sovjet-Unie. Om ze het gevoel van die jaren mee te geven, mochten ze zelf spandoeken met slogans ontwerpen over een van de onderwerpen. Met creatief en pakkend woordgebruik wisten ze heel goed hun mening weer te geven. Hieronder een kleine impressie