Schoolnieuws

Wanneer u op een foto klikt, ziet u de gehele, uitvergrote foto.

Schaatsen 22-12-2017

We hebben op de laatste ochtend voor de Kerstvakantie met school geschaatst bij Cool Event in Scheveningen. Zowel de juffen als de kinderen hebben hiervan genoten. Een heel fijne vakantie voor iedereen!

 

 

 


Kerstcircuit 19-12-2017

Vandaag hebben wij met alle klassen een knutselcircuit gehouden, waarbij de kinderen vooraf konden kiezen uit vier activiteiten. Ze konden een echt kerststuk maken, potjes versieren, kerstmutjes maken en houten plankjes bewerken met spijkers en wol. Het resultaat mocht er zeker zijn! We hebben veel plezier gehad met elkaar!

 


Van start met een 4e groep per 15 -01-2018

In de tweede week van januari 2018 gaan we van start met Mars. Deze groep heeft op maandag Samara Warmerdam en op de andere dagen Mayke Belet. Gezamenlijk dragen zij de verantwoordelijkheid van de leerlingen.


Sinterklaasviering • 5 december 2017

Ook bij ons op school kwamen Sinterklaas en zijn Piet vandaag langs. Het bleek dat Sinterklaas opgesloten zat in de schoonmaakkast omdat Schoonmaakpiet de opdracht had gekregen alles wat ‘oud’ was op te ruimen. Dus moest Sint bevrijd worden door de kinderen…en mochten ze daarna luisteren naar de verhalen uit het Grote Boek. Na een korte pauze hebben ze Pietengym gedaan en hebben we tot slot de surprises in de klas uitgepakt. Er zijn hele mooie dingen gemaakt en de kinderen gingen tevreden en blij naar huis. Hieronder een impressie…


Voorleeswedstrijd • 29 november 2017

Woensdag 29 november hebben Senna en Ties meegedaan aan de school voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Olivier was helaas ziek en heeft niet mee kunnen strijden. Beiden hebben ontzettend goed gelezen en kregen mooi commentaar van de jury bestaande uit drie juffen. Na druk beraad is uiteindelijk Senna gekozen als winnares. Zij zal Het Open Venster vertegenwoordigen bij de regionale (kwart) finale!


Kinderechten TOP Museon • 27 november 2017

Vandaag zijn Pluto en Mercurius afgereisd naar het Museon om deel te nemen aan een kinderrechten-top. In een speciaal ontworpen ruimte mochten ze plaatsnemen op de tribune en stemmen met een eigen stemkastje over diverse stellingen. Deze stellingen gingen over kinder(on)rechten. Na het stemmen werden er door de computer twee kinderen uitgekozen die hun keuze mochten verdedigen. En dat deden ze met volle overtuiging!


Schoentje zetten • 23 november 2017

Gisteren hebben de kinderen hun schoen mogen zetten. En jawel…. we zijn vandaag enorm verrast door de Pieten en de Sint. De kinderen hebben wat lekkers in hun schoen gekregen. Ook hebben we dit jaar speelgoed voor op het schoolplein en in de gymzaal gekregen. Hartelijk bedankt Sinterklaas!


Dansworkshop Nederlands Danstheater  • 14 november 2017

Op dinsdag 14 november kwam een docent van het Nederlands Danstheater alle klassen een dansles geven. Maandag 20 november bezoeken wij namelijk de voorstelling CACTI en de les was alvast een introductie op de bewegingen die de dansers van het NDT zullen laten zien.
De kinderen hadden de pasjes al snel onder de knie en hebben vol enthousiasme meegedaan! Hieronder een kleine impressie…


Nationaal Schoolontbijt • 8 november 2017

Goed nieuws: zo ongeveer 90% van de basisschoolkinderen neemt ‘s ochtends de tijd om te ontbijten. Tien jaar geleden was dat nog 80%. Toch is een gezond ontbijt nog niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daarom doet ook onze school elk jaar mee aan het Nationale Schoolontbijt. De kinderen en de juffen hebben gezellig samen met elkaar ontbeten. Op tafel stond allerlei lekkers: brood, krentenbollen, mandarijnen, jam, kaas, worst, smeerkaas, cruesli, yoghurt, melk, thee… We hebben genoten!

 


Recht en Onrecht: een jurist op bezoek • 27 oktober 2017

In het kader van de themalessen IPC rondom Recht en Onrecht, kwam jurist Chris Dalebout (de vriend van juf Mayke) langs om van alles te vertellen over zijn vak. De kinderen hebben zich verwonderd over de regels en wetten en hebben veel interessante vragen gesteld. Waarom kan iemand die een brood gestolen heeft toch worden vrijgesproken? Hoeveel vrijheid van meningsuiting heb je eigenlijk als je een politicus bent?


Kinderboekenweek  • 11 oktober 2017

Wat is er vandaag toch weer heerlijk voorgelezen door de moeders, opa en oma.


Kinderboekenweek • 6 oktober 2017

In het kader van de Kinderboekenweek kwamen vandaag de moeder van Olivier, de moeder van Jordi en de oma van Sammy voorlezen in de klas. Wat een spannende boeken zijn er gelezen, de kinderen hingen aan de lippen van de voorlezers! Dank aan de voorleesouders en -oma’s! Volgende week woensdag zal er nog een spannend verhaal worden voorgelezen.


Kinderboekenweek • 4 oktober 2017

Vandaag was de opening van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is zoals te zien “Gruwelijk eng”.  Om 8:15 stond een gruwelijk eng monster de kinderen bij het hek op te wachten en heeft het monster een spannend verhaal verteld. De komende week worden er activiteiten rond het thema georganiseerd. Ook komen er opa’s oma’s voorlezen en maken we er een griezelige week van.

 


Schoolkamp 2017

Maandag 28 augustus was het zover: het schoolkamp van Het Open Venster! Drie dagen hebben we doorgebracht met elkaar op camping de Klaverweide in Ellemeet (Zeeland). Op maandag en dinsdag was het schitterend weer en hebben we ons prima vermaakt in het zwembad en in Neeltje Jans. ‘s Avonds hebben we een spannend Levend Stratego gespeeld en natuurlijk onze kunsten vertoond op de Bonte Avond. Op woensdag was het weer wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Hieronder een kleine foto-impressie!

Juf Anita 40 jaar in het onderwijs

Donderdag 22 juni was het feest op Het Open Venster: we vierden dat juf Anita al 40 jaar in het onderwijs werkt. Wat een mijlpaal! De kinderen hadden een mooi lied ingestudeerd voor de juf en hadden prachtige cadeaus gemaakt en meegebracht. Ook veel ouders kwamen even feliciteren. Juf Anita was ook nog eens jarig, dus hebben we haar extra toegezongen. Wat een feestje!


Paasontbijt 2017

Op woensdag 12 april hebben we wederom ons jaarlijkse Paasontbijt georganiseerd. Voordat de kinderen mochten genieten van heerlijke broodjes, vers gekookte eieren en ander lekkers, hebben ze eerst paaseitjes gezocht op het schoolplein. Toen het hek open ging stormden ze naar binnen en werden binnen de kortste tijd alle eitjes gevonden! Hieronder een kleine impressie…


Hippies!

Bij geschiedenis hebben een aantal kinderen het op het moment over de tijd van de hippies. We hebben in de klas een eigen hippie-outfit geknutseld om op die manier echt te ervaren hoe het in die tijd was. De kinderen hebben goed hun best gedaan en het eindresultaat mocht er wezen!


Carnaval

Op donderdag 23 februari hebben wij met de hele school het Carnaval gevierd. Wat waren er een hoop kinderen fantastisch verkleed! DJ Keanu, Thijs en Ferran verzorgden de muziek. We hebben tweemaal een spannende stoelendans gedaan en hebben het feest afgesloten met een modeshow. Senna, Levi, Julie en Ties waren tot de finale gekomen met hun act. We hebben genoten met en van elkaar. Op naar het volgende Carnaval!


Connect Lezen

Op woensdag 22 januari hebben de kinderen goed samengewerkt tijdens het Connect Lezen. Het is zo leuk om ze zo goed aan het werk te zien met elkaar.


Geschiedenisles: de jaren ’80

Op dinsdag 17 januari zijn een aantal kinderen van Pluto en Mercurius met geschiedenis inmiddels aangekomen bij de periode van de jaren ’80. Ze hebben geleerd dat er veel gedemonstreerd werd over zaken als woningnood, werkeloosheid en de kernwapenoorlog tussen Amerika en de Sovjet-Unie. Om ze het gevoel van die jaren mee te geven, mochten ze zelf spandoeken met slogans ontwerpen over een van de onderwerpen. Met creatief en pakkend woordgebruik wisten ze heel goed hun mening weer te geven. Hieronder een kleine impressie