Schoolnieuws

Wanneer u op een foto klikt, ziet u de gehele, uitvergrote foto.

 

Schooljaar 2018-2019

 

Het team van Het Open Venster wenst u een gezond, gelukkig en liefdevol 2019!

 

 

 


 

 

Hoera! Twee jongens geboren!

Woensdag 21 november is Frederik geboren! Juf Elsbet en Frederik maken het fantastisch
samen. Juf Elsbet komt gauw een keertje langs met de kleine man!
Ook is juf Irma bevallen van een kerngezonde zoon; Enzo. Enzo is op 28 december op de
wereld gekomen. Juf Irma en Enzo maken het samen ook fantastisch. Wij hopen dat ook juf
Irma Enzo snel komt showen!

 


 

Kerstvakantie – data op een rij

Woensdag 19 december: 18.00 kerstdiner, 19.00 gezamenlijk dessert

Vrijdag 21 december: schaatsen! 8.30 Kurhaus Scheveningen, 10.30 mee naar school of naar huis.

Vrijdag 21 december 12.30: Kerstvakantie!

Maandag 7 januari: Start school

Dinsdag 8 januari: Start Cito.

 


 

Kerst • 18 december 2018

Vanmiddag is er heerlijk geknutseld rond het thema Kerst. We hebben glazen potjes gemaakt met waxinelichtjes en een wintertafereel, kerstbomen gemaakt van gespoten wc-rollen, kerststukjes gemaakt en een snowglobe met een figuurtje erin geknutseld. De kinderen en ouders hebben erg hun best gedaan. Dank aan de ouders voor de hulp bij het organiseren van de middag!

 


 

Sinterklaas • 5 december 2018

Vandaag is Sinterklaas onze school zeker niet voorbij gereden. Het was even wachten op de Goedheiligman, want door alle verbouwingen rond de school had hij de verkeerde ingang genomen, en hij had zijn bouwhelm niet bij zich! Na de aankomst van de Sint hebben we in de klassen de surprises uitgepakt. Er zijn schitterende creaties gemaakt!

 


Archief

Plastic Circle: plastic vissen uit de Haagse grachten • 14 juni 2018

Vandaag hebben Pluto en Mercurius hun steentje bijgedragen aan een zeer actueel probleem: de plastic soep. In een grote sloep met schepnetten en grijpstokken, hebben we enorm veel rotzooi en vooral plastic uit het water gehaald. De temperatuur was heerlijk op het water en de kinderen waren erg enthousiast! Hieronder een impressie.

 

Reünie Het Open Venster • 26 mei 2018

Wat een fantastische dag was het 26 mei, de dag van de reünie van Het Open Venster. De opkomst was enorm en wat hebben we geluk gehad met het weer! Langs deze weg nogmaals dank voor alle lieve hulp die we hebben mogen ontvangen!


IPC Utopie: een politicus in de klas • 16 april 2018

Op 16 april kwam een politicus van de VVD op bezoek om met Pluto en Mercurius mee te denken over en te luisteren naar hun ideeën over een utopisch Den Haag in het jaar 2100. De kinderen hebben in groepjes maquettes gemaakt van hoe hun droomstad eruit zou zien. Van vliegende trams tot bomen die voorzien in alle levensbehoeften, van een stad onder water tot een heuse “gamestad”: aan alle gemakken hebben de kinderen gedacht. Complimenten voor de knappe presentaties!

Pasen 2018

In de week van 26 maart hebben wij met z’n allen het Paasfeest gevierd. Het begon met het enthousiast zoeken naar paaseieren op het schoolplein (onder begeleiding van een echte paashaas). Aansluitend hebben we samen heerlijk ontbeten met vers gekookte eieren en allerlei ander lekkers.
Op donderdag 29 maart mochten de kinderen twee paasknutsels maken, de resultaten zijn erg leuk geworden. Hieronder een aantal sfeerfoto’s van de activiteiten. Fijn Paasweekend gewenst!


Workshop graffiti

Dinsdag 13 en donderdag 15 maart hebben de klassen van Het Open Venster een workshop graffiti gehad. Ze hebben sjablonen gemaakt waar ze vervolgens op doek overheen hebben gespoten met graffiti. In groepjes van 2 of 3 hebben de kinderen waanzinnig mooie kunstwerken gemaakt welke in de school te bewonderen zullen zijn. Hieronder vindt u een kleine impressie van het proces en de eindresultaten.


Voorleeswedstrijd 17-02-2018

Zaterdag 17 februari vond in de Centrale Bibliotheek van Den Haag de regionale voorronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. Namens het Open Venster heeft Senna ontzettend goed voorgelezen deze middag. De jury was vol lof en ze kreeg hele mooie complimenten. Senna is niet door naar de volgende ronde maar ze is in de top 3 geëindigd. Wij zijn ontzettend trots op haar! Ook Anita van Veelen ontzettend bedankt voor de begeleiding van Senna!


Carnaval 09-02-2018

Ook dit jaar hebben we weer Carnaval gevierd met de kinderen. Onder leiding van DJ Ferran en DJ Mika hebben we met de hele school een feestje gevierd! We hebben een stoelendans gehouden en een ballonnenspel gedaan en als afsluiting een modeshow van al onze verklede kinderen. Alaaf!

 


Schaatsen 22-12-2017

We hebben op de laatste ochtend voor de Kerstvakantie met school geschaatst bij Cool Event in Scheveningen. Zowel de juffen als de kinderen hebben hiervan genoten. Een heel fijne vakantie voor iedereen!

 

 

 


Kerstcircuit 19-12-2017

Vandaag hebben wij met alle klassen een knutselcircuit gehouden, waarbij de kinderen vooraf konden kiezen uit vier activiteiten. Ze konden een echt kerststuk maken, potjes versieren, kerstmutjes maken en houten plankjes bewerken met spijkers en wol. Het resultaat mocht er zeker zijn! We hebben veel plezier gehad met elkaar!

 


Van start met een 4e groep per 15 -01-2018

In de tweede week van januari 2018 gaan we van start met Mars. Deze groep heeft op maandag Samara Warmerdam en op de andere dagen Mayke Belet. Gezamenlijk dragen zij de verantwoordelijkheid van de leerlingen.


Sinterklaasviering • 5 december 2017

Ook bij ons op school kwamen Sinterklaas en zijn Piet vandaag langs. Het bleek dat Sinterklaas opgesloten zat in de schoonmaakkast omdat Schoonmaakpiet de opdracht had gekregen alles wat ‘oud’ was op te ruimen. Dus moest Sint bevrijd worden door de kinderen…en mochten ze daarna luisteren naar de verhalen uit het Grote Boek. Na een korte pauze hebben ze Pietengym gedaan en hebben we tot slot de surprises in de klas uitgepakt. Er zijn hele mooie dingen gemaakt en de kinderen gingen tevreden en blij naar huis. Hieronder een impressie…


Voorleeswedstrijd • 29 november 2017

Woensdag 29 november hebben Senna en Ties meegedaan aan de school voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Olivier was helaas ziek en heeft niet mee kunnen strijden. Beiden hebben ontzettend goed gelezen en kregen mooi commentaar van de jury bestaande uit drie juffen. Na druk beraad is uiteindelijk Senna gekozen als winnares. Zij zal Het Open Venster vertegenwoordigen bij de regionale (kwart) finale!


Kinderechten TOP Museon • 27 november 2017

Vandaag zijn Pluto en Mercurius afgereisd naar het Museon om deel te nemen aan een kinderrechten-top. In een speciaal ontworpen ruimte mochten ze plaatsnemen op de tribune en stemmen met een eigen stemkastje over diverse stellingen. Deze stellingen gingen over kinder(on)rechten. Na het stemmen werden er door de computer twee kinderen uitgekozen die hun keuze mochten verdedigen. En dat deden ze met volle overtuiging!


Schoentje zetten • 23 november 2017

Gisteren hebben de kinderen hun schoen mogen zetten. En jawel…. we zijn vandaag enorm verrast door de Pieten en de Sint. De kinderen hebben wat lekkers in hun schoen gekregen. Ook hebben we dit jaar speelgoed voor op het schoolplein en in de gymzaal gekregen. Hartelijk bedankt Sinterklaas!


Dansworkshop Nederlands Danstheater  • 14 november 2017

Op dinsdag 14 november kwam een docent van het Nederlands Danstheater alle klassen een dansles geven. Maandag 20 november bezoeken wij namelijk de voorstelling CACTI en de les was alvast een introductie op de bewegingen die de dansers van het NDT zullen laten zien.
De kinderen hadden de pasjes al snel onder de knie en hebben vol enthousiasme meegedaan! Hieronder een kleine impressie…


Nationaal Schoolontbijt • 8 november 2017

Goed nieuws: zo ongeveer 90% van de basisschoolkinderen neemt ‘s ochtends de tijd om te ontbijten. Tien jaar geleden was dat nog 80%. Toch is een gezond ontbijt nog niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daarom doet ook onze school elk jaar mee aan het Nationale Schoolontbijt. De kinderen en de juffen hebben gezellig samen met elkaar ontbeten. Op tafel stond allerlei lekkers: brood, krentenbollen, mandarijnen, jam, kaas, worst, smeerkaas, cruesli, yoghurt, melk, thee… We hebben genoten!

 


Recht en Onrecht: een jurist op bezoek • 27 oktober 2017

In het kader van de themalessen IPC rondom Recht en Onrecht, kwam jurist Chris Dalebout (de vriend van juf Mayke) langs om van alles te vertellen over zijn vak. De kinderen hebben zich verwonderd over de regels en wetten en hebben veel interessante vragen gesteld. Waarom kan iemand die een brood gestolen heeft toch worden vrijgesproken? Hoeveel vrijheid van meningsuiting heb je eigenlijk als je een politicus bent?


Kinderboekenweek  • 11 oktober 2017

Wat is er vandaag toch weer heerlijk voorgelezen door de moeders, opa en oma.


Kinderboekenweek • 6 oktober 2017

In het kader van de Kinderboekenweek kwamen vandaag de moeder van Olivier, de moeder van Jordi en de oma van Sammy voorlezen in de klas. Wat een spannende boeken zijn er gelezen, de kinderen hingen aan de lippen van de voorlezers! Dank aan de voorleesouders en -oma’s! Volgende week woensdag zal er nog een spannend verhaal worden voorgelezen.


Kinderboekenweek • 4 oktober 2017

Vandaag was de opening van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is zoals te zien “Gruwelijk eng”.  Om 8:15 stond een gruwelijk eng monster de kinderen bij het hek op te wachten en heeft het monster een spannend verhaal verteld. De komende week worden er activiteiten rond het thema georganiseerd. Ook komen er opa’s oma’s voorlezen en maken we er een griezelige week van.

 


Schoolkamp 2017

Maandag 28 augustus was het zover: het schoolkamp van Het Open Venster! Drie dagen hebben we doorgebracht met elkaar op camping de Klaverweide in Ellemeet (Zeeland). Op maandag en dinsdag was het schitterend weer en hebben we ons prima vermaakt in het zwembad en in Neeltje Jans. ‘s Avonds hebben we een spannend Levend Stratego gespeeld en natuurlijk onze kunsten vertoond op de Bonte Avond. Op woensdag was het weer wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Hieronder een kleine foto-impressie!

Juf Anita 40 jaar in het onderwijs

Donderdag 22 juni was het feest op Het Open Venster: we vierden dat juf Anita al 40 jaar in het onderwijs werkt. Wat een mijlpaal! De kinderen hadden een mooi lied ingestudeerd voor de juf en hadden prachtige cadeaus gemaakt en meegebracht. Ook veel ouders kwamen even feliciteren. Juf Anita was ook nog eens jarig, dus hebben we haar extra toegezongen. Wat een feestje!


Paasontbijt 2017

Op woensdag 12 april hebben we wederom ons jaarlijkse Paasontbijt georganiseerd. Voordat de kinderen mochten genieten van heerlijke broodjes, vers gekookte eieren en ander lekkers, hebben ze eerst paaseitjes gezocht op het schoolplein. Toen het hek open ging stormden ze naar binnen en werden binnen de kortste tijd alle eitjes gevonden! Hieronder een kleine impressie…


Hippies!

Bij geschiedenis hebben een aantal kinderen het op het moment over de tijd van de hippies. We hebben in de klas een eigen hippie-outfit geknutseld om op die manier echt te ervaren hoe het in die tijd was. De kinderen hebben goed hun best gedaan en het eindresultaat mocht er wezen!


Carnaval

Op donderdag 23 februari hebben wij met de hele school het Carnaval gevierd. Wat waren er een hoop kinderen fantastisch verkleed! DJ Keanu, Thijs en Ferran verzorgden de muziek. We hebben tweemaal een spannende stoelendans gedaan en hebben het feest afgesloten met een modeshow. Senna, Levi, Julie en Ties waren tot de finale gekomen met hun act. We hebben genoten met en van elkaar. Op naar het volgende Carnaval!


Connect Lezen

Op woensdag 22 januari hebben de kinderen goed samengewerkt tijdens het Connect Lezen. Het is zo leuk om ze zo goed aan het werk te zien met elkaar.


Geschiedenisles: de jaren ’80

Op dinsdag 17 januari zijn een aantal kinderen van Pluto en Mercurius met geschiedenis inmiddels aangekomen bij de periode van de jaren ’80. Ze hebben geleerd dat er veel gedemonstreerd werd over zaken als woningnood, werkeloosheid en de kernwapenoorlog tussen Amerika en de Sovjet-Unie. Om ze het gevoel van die jaren mee te geven, mochten ze zelf spandoeken met slogans ontwerpen over een van de onderwerpen. Met creatief en pakkend woordgebruik wisten ze heel goed hun mening weer te geven. Hieronder een kleine impressie