Ervaringen van enkele oud-leerlingen - Het Open Venster Den Haag

Ervaringen van enkele oud-leerlingen

Isabel

“Zelf heb ik ervaren hoe het is om te presteren onder je niveau en hoe frustrerend het is om zowel dyslexie als dyscalculie te hebben. Op mijn reguliere basisschool was blijven zitten de enige optie, omdat mijn achterstand te groot was om door te stromen. Dankzij het HOV kon ik leren op mijn eigen niveau, waarbij ik alle hulp kreeg. Mijn frustratie verminderde en ik kreeg het plezier in leren terug. Ik ben mijn ouders enorm dankbaar dat zij de keuze hebben gemaakt om mij over te plaatsen naar het HOV. Op het HOV heb ik de basis gelegd die mij bracht tot het behalen van mijn VWO diploma en het starten van een universitaire studie.”

 

 

Vader van Alec 

“Nog altijd zijn wij de leerkrachten van Het Open Venster dankbaar voor alle energie en aandacht die ze in Alec gestoken hebben. Hij is in 1 keer door zijn middelbareschooltijd gelopen!

Ik vind dat de leerkrachten van Het Open Venster daar een fantastische basis voor gelegd hebben.

Alec is mede door Het Open Venster verder gevormd en met zijn eigen doorzettingsvermogen doorgegroeid naar een introverte maar leuke en slimme jonge puber die er wel gaat komen. Mede op jullie advies is Alec naar het Corbulo college gegaan, ik kan die school alleen maar aanbevelen. Net als Het Open Venster een top school met individuele aandacht voor haar leerlingen en fantastische leerkrachten en een stabiele leiding. Op naar het MBO – motorvoertuigentechniek”.

 

Vader van Joost 

Het gaat super goed met Joost. Hij heeft het VWO moeiteloos doorgelopen en met fantastische resultaten zijn eindexamen afgerond.

Hij studeert nu PPE (Philosophy, Politics and Economics) aan de Universiteit Utrecht. De selectie was heel streng, maar Joost is daar doorheen gekomen en aangenomen.

 

We zijn nog altijd dankbaar voor de waanzinnig goeie start van zijn vervolgcarrière die hij heeft gehad dankzij Het Open Venster! Zelfs de middelbare schoolkeuze kwam door de suggestie van de leerkrachten en was een schot in de roos.

 

De natuurlijke behoefte van kinderen is om erbij te horen en om hun schoolwerk goed te doen. Bij Het Open Venster komen de kinderen tot hun recht in de kleine groepen met specialistische aanpak, om uiteindelijk vol zelfvertrouwen door te stromen naar het voortgezet onderwijs dat bij hen past.