Welkom in Pluto!

Wanneer u op een foto klikt, ziet u de gehele, uitvergrote foto.

 

Juf Elsbet staat voor de klas van maandag tot en met vrijdag. Op de dinsdag wordt zij in de ochtend ondersteund door juf Samara.


Wist u dat:

– wij op 5 december vanwege Sinterklaas om 12.35 uur uit zijn?
– wij op woensdag 20 december kerstdiner hebben?

Mededeling
Dit schooljaar maken wij op woensdag gebruik van een gymzaal in de buurt. Dit vereist een korte wandeling heen en weer. Wij willen u vragen om er i.v.m het vaak onvoorspelbare Hollandse weer aan te denken uw kind een geschikte jas mee te geven. Bedankt!

IPC afsluiting • 14 december 2017

Vandaag vond de afsluiting plaats van ons IPC project. De afgelopen weken hebben we gewerkt aan diverse doelen middels het thema Recht en Onrecht. Voor de ouders presenteerden de kinderen hun onderzoek en bevindingen. Olivia en Sam I. wisten goed uit te leggen welke (kinder)rechten er zijn en Ferran en Idse lichtten ons uitje naar het Museon toe waar ze zelf mochten stemmen over stellingen met behulp van een stemkastje. Tot slot presenteerden ze in groepjes de herdenkingsmonumenten uit de Tweede Wereldoorlog die ze onderzocht hadden en hun kunstwerken waarmee ze hun mening uitten over het onrecht dat de Joodse kinderen is toegedaan. Luisterend naar het applaus van de toeschouwers was het een groot succes…!


Aardrijkskunde • 24 november 2017

Onlangs zijn wij gestart met een nieuw thema met Aardrijkskunde: Krachten der aarde. Afgelopen vrijdag hebben we in groepjes bodemonderzoek gedaan op onze eigen school en verschillende soorten grond onderzocht op samenstelling en eigenschappen. Het blijkt dat onze school op grond staat die een mix is van klei en veen! De aankomende weken gaan we verder met de lessenserie.


Geschiedenisles • 7 november 2017

Onlangs hebben wij de lessen over de Eerste Wereldoorlog afgerond, binnen het tijdvak van de Wereldoorlogen. Tijdens de laatste les mochten de kinderen een klachtenposter ontwerpen namens het Duitse volk om te protesteren tegen de maatregelen die genomen werden door de Geallieerden. Zo waren Mika en Sam B het niet eens met het verkleinen van het leger en maakte Idse zich hard voor de volgens hem enorme berg geld die de Duitsers moesten betalen als ‘boete’.


Muziekles • 10 oktober 2017

Elke dinsdag krijgen de kinderen in Pluto muziekles van juf Mayke. De komende weken gaan we werken aan instrumentbeheersing. De kinderen mogen zelf een instrument kiezen om te leren bespelen. Hoe houd je het instrument vast, waar zitten de noten, hoe zit een ritme in elkaar en hoe speel je samen? Uiteraard krijgt u over een tijdje een uitnodiging voor een spetterend optreden! Vandaag hebben de kinderen de instrumenten uitgeprobeerd en hun voorkeur ontdekt.


Bezoek Residentie Orkest i.h.k.v. Ontdek het Orkest

Op dinsdag 3 oktober mocht Pluto een bezoek brengen aan een repetitie van het Residentie Orkest. Dit was de eerste les dit jaar van het Ontdek het Orkest project. Ademloos hebben de kinderen een half uur gekeken naar de dirigent, de muzikanten en soms zelfs onbekende instrumenten. Daarna kregen ze de kans om zelf instrumenten uit te proberen. Naar hartenlust werd er geoefend op de hoorn, de dwarsfluit, de trompet en de viool. Het was een prikkelende kennismaking. Wordt vervolgd!


Tennisles van Ferran

Op maandag 2 oktober heeft Ferran ons een gymles gegeven die in het teken stond van tennis. Zonder hulp heeft hij de baan geregeld en zijn tennisleraar gevraagd ter ondersteuning. Het was voor de meeste kinderen een eerste kennismaking en ze waren erg enthousiast! Na een goede warming-up vlogen de ballen om de oren en de forehand lukte al aardig.  Hieronder een impressie van deze leuke middag!


Archief

Rekenles op het plein

Het warme weer van de afgelopen week was natuurlijk de uitgelezen kans om lekker de verkoeling op te zoeken tijdens het werken! We hebben buiten in de schaduw een rekenles gedaan over omtrek en oppervlakte. De kinderen hebben zelf een rechthoek getekend met stoepkrijt en met de bordliniaal en stappen van een meter de omtrek en oppervlakte uitgerekend. Er is enthousiast gewerkt en veel geleerd!


Vaderdag

Voor Vaderdag hebben de kinderen een prachtig sleutelrekje gemaakt. Eerst is er druk gewerkt aan het ontwerp: in welke stijl ga je het plankje maken, welke kleuren ga je gebruiken? Vervolgens hebben de kinderen heel nauwkeurig gewerkt aan hun schilderij voor papa. Wat een mooie kunstwerken zijn er weer gemaakt, de vaders zullen blij verrast zijn!