Welkom in Pluto!

 

Juf Elsbet staat voor de klas van maandag tot en met vrijdag. Op de maandag wordt zij in de ochtend ondersteund door juf Janine.


Wist u dat:
– wij van 14 t/m 22 oktober herfstvakantie hebben?

Mededeling
Dit schooljaar maken wij op woensdag gebruik van een gymzaal in de buurt. Dit vereist een korte wandeling heen en weer. Wij willen u vragen om er i.v.m het vaak onvoorspelbare Hollandse weer aan te denken uw kind een geschikte jas mee te geven. Bedankt!

Muziekles • 10 oktober 2017

Elke dinsdag krijgen de kinderen in Pluto muziekles van juf Mayke. De komende weken gaan we werken aan instrumentbeheersing. De kinderen mogen zelf een instrument kiezen om te leren bespelen. Hoe houd je het instrument vast, waar zitten de noten, hoe zit een ritme in elkaar en hoe speel je samen? Uiteraard krijgt u over een tijdje een uitnodiging voor een spetterend optreden! Vandaag hebben de kinderen de instrumenten uitgeprobeerd en hun voorkeur ontdekt.


Bezoek Residentie Orkest i.h.k.v. Ontdek het Orkest

Op dinsdag 3 oktober mocht Pluto een bezoek brengen aan een repetitie van het Residentie Orkest. Dit was de eerste les dit jaar van het Ontdek het Orkest project. Ademloos hebben de kinderen een half uur gekeken naar de dirigent, de muzikanten en soms zelfs onbekende instrumenten. Daarna kregen ze de kans om zelf instrumenten uit te proberen. Naar hartenlust werd er geoefend op de hoorn, de dwarsfluit, de trompet en de viool. Het was een prikkelende kennismaking. Wordt vervolgd!

Tennisles van Ferran

Op maandag 2 oktober heeft Ferran ons een gymles gegeven die in het teken stond van tennis. Zonder hulp heeft hij de baan geregeld en zijn tennisleraar gevraagd ter ondersteuning. Het was voor de meeste kinderen een eerste kennismaking en ze waren erg enthousiast! Na een goede warming-up vlogen de ballen om de oren en de forehand lukte al aardig.  Hieronder een impressie van deze leuke middag!

Archief

Rekenles op het plein

Het warme weer van de afgelopen week was natuurlijk de uitgelezen kans om lekker de verkoeling op te zoeken tijdens het werken! We hebben buiten in de schaduw een rekenles gedaan over omtrek en oppervlakte. De kinderen hebben zelf een rechthoek getekend met stoepkrijt en met de bordliniaal en stappen van een meter de omtrek en oppervlakte uitgerekend. Er is enthousiast gewerkt en veel geleerd!


Entreetoets Groep 7

Van 16 t/m 19 mei hebben de kinderen de Cito Entreetoets gemaakt. Op basis van de uitslag krijgen de kinderen een indicatie van hun voorlopige schooladvies. Hieronder een kleine impressie van deze spannende week…

Vaderdag

Voor Vaderdag hebben de kinderen een prachtig sleutelrekje gemaakt. Eerst is er druk gewerkt aan het ontwerp: in welke stijl ga je het plankje maken, welke kleuren ga je gebruiken? Vervolgens hebben de kinderen heel nauwkeurig gewerkt aan hun schilderij voor papa. Wat een mooie kunstwerken zijn er weer gemaakt, de vaders zullen blij verrast zijn!