Welkom in Mercurius!

Wat gezellig dat u een kijkje neemt  op onze persoonlijke klassenpagina.

Juf Lieke en juf Mayke zijn onze juffen.

Juf Lieke staat van maandag t/m donderdag voor de klas. Juf Mayke op vrijdag met ondersteuning van juf Janine ,zij geeft dan in kleine groepjes Ré teaching

Juf Irma is onze RT juf op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

 2017- 2018

Bezoek Nationaal Archief

Dinsdag 3 oktober hebben Jupiter en Mercurius een bezoek gebracht aan het Nationaal archief. Ze hebben daar de tentoonstelling over de VOC bekeken. Aan de hand van een speurtocht met een tablet hebben de leerlingen allerlei objecten en gearchiveerde documenten bekeken uit de tijd van de VOC en vragen hierover beantwoord. Porselein uit China, scheepsboeken, instrumenten die door de chirurgijn aan boord werden gebruikt. Niets is aan de aandacht ontsnapt.
Het was een hele leuke en leerzame ochtend!
          

Archief


De stadstuin

Dinsdag 23 mei zijn de kinderen van Mercurius weer naar de Stadstuin geweest. Zij hebben onderzoek gedaan naar bodemdiertjes en de gewassen verzorgd. Onze sla groeit fantastisch goed en ook de worteltjes en radijsjes worden steeds groter. Na de zomervakantie kunnen we naar verwachting gaan oogsten!


Hightea voor de schoolverlaters

Ook dit jaar hebben de schoolverlaters van Het Open Venster weer ontzettend hard gewerkt aan de Cito Eindtoets, en net als elk jaar werden zij om die reden getrakteerd op een overheerlijke High Tea. Dank aan de ouders van Ellen voor de inkoop, we hebben er erg van genoten en het was heel erg gezellig!

 


Verkeersles

Donderdag 19 mei hebben we onder leiding van de moeder van Ellen en de oma van Senna weer een hele leuke fietsles op het schoolplein gehad. En dit keer met droog weer, we hadden het blijkbaar verdiend!


Afsluiting IPC project Onze Stad. Donderdag 13 april.

Vandaag hebben we in de klas het IPC project Onze Stad samen met een aantal enthousiaste ouders afgesloten. De leerlingen hebben in groepjes gepresenteerd en de ouders laten ervaren hoe het is om te moeten vluchten uit je land van herkomst en hoe het is om in een vreemd land terecht te komen. Het was een heel interessant project en een hele leuke afsluiting.

 


Tuinieren op de Reigershof. Donderdag 6 april.

Vandaag is Mercurius begonnen met tuinieren op Stadsboerderij de Reigershof. We hebben in twee groepen gewerkt waarbij één groep steeds aan het tuinieren was en de andere groep druk was met het maken van opdrachten over de verschillende soorten grond. Het was een hele leuke en leerzame middag. We zijn heel benieuwd hoe de geplante uien en Afrikaantjes zullen groeien.

 


Trefbal jongens tegen de meiden. Woensdag 15 maart.

Tijdens de gymles wilden de jongens en de meiden het een keer tegen elkaar opnemen met een potje kegeltrefbal. Het werd een hele leuke en spannende strijd welke uiteindelijk nipt door de jongens gewonnen is. Maar de meisjes hebben al aangegeven revanche te willen. We houden u op de hoogte!

 


Fietsles op het schoolplein. Donderdag 9 februari.

Onder de bezielende leiding van de moeder van Ellen en de oma van Senna hebben wij vandaag de eerste fietsles van dit schooljaar gehad. De kinderen hebben geleerd om goed te kijken wanneer zij inhalen en de bocht omgaan. Het was weer een hele leuke les, we kijken al uit naar de volgende!

 


Cultuuronderwijs op zijn Haags. Vrijdag 3 februari.

Op het moment zijn we met IPC bezig met Cultuuronderwijs op zijn Haags, thema: Onze stad. Dit thema gaat over de vluchtelingenproblematiek en wat hier allemaal bij komt kijken. De kinderen hebben onder andere uitgezocht waarom mensen vluchten, door de verschillen in beeld te brengen tussen de Syrische stad Aleppo en Den Haag. In de klas zijn deze posters aan elkaar gepresenteerd, en één groepje is zelfs nog een stapje verder gegaan met zelfgemaakte kleding! Heel erg mooi gedaan meiden!

 


Bezoek Gemeentmuseum: Wonderkamers

Het nieuwe jaar begon direct al goed voor de kinderen. Op woensdag 18 januari brachten wij een bezoek aan de Wonderkamers van het Gemeentemuseum. Er was zoveel te zien, dat we tijd tekort kwamen! We hebben geleerd over diverse materialen zoals glas, textiel en klei waar kunstenaars mee werken en mochten onze eigen Wondermachine ontwerpen. Hieronder een klein impressie.