Welkom in Mercurius!

Wanneer u op een foto klikt, ziet u de gehele, uitvergrote foto.

 

Wat gezellig dat u een kijkje neemt  op onze persoonlijke klassenpagina.

Juf Lieke en juf Mayke zijn onze juffen.

Juf Lieke staat van maandag t/m donderdag voor de klas en juf Mayke op vrijdag.

Juf Irma is onze RT juf op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

 2017- 2018

 

IPC afluiting • 14 december 2017

Donderdag 16 december heeft Mercurius het IPC project Recht en Onrecht afgesloten. We hebben het tijdens dit project gehad over de rechten van de mens en hoe deze in de loop der jaren zijn veranderd. Een heel leerzaam en interessant project. Wij bedanken alle ouders die deze afsluiting hebben bijgewoond!

Kanjertraining • 24 november 2017

Afgelopen vrijdag hebben de kinderen tijdens de Kanjertraining gewerkt aan vertrouwen. Allerlei oefeningen kwamen voorbij, zo ook leuke acrobatiekoefeningen. Het belangrijkste doel van deze oefeningen is elkaar leren vertrouwen. Sommige kinderen deden verrassende ontdekkingen over het vertrouwen dat ze gaven en mochten ontvangen. Daarnaast hebben de kinderen natuurlijk samen veel plezier gemaakt!


Ontdek het Orkest – Dirigeerproject • 14 november 2017

De afgelopen weken zijn de kinderen uit Mercurius bezig geweest met het dirigeerproject van Ontdek het Orkest. De kinderen hebben workshops dirigeren gehad en er zijn zelfs muzikanten van het Residentie Orkest op school geweest die ze hebben mogen dirigeren. Uit alle kinderen zijn Rosalina en Hein gekozen als klassendirigent. Zij mochten op dinsdag 14 november de generale repetitie bijwonen van het Residentie orkest alvorens de hele klas Rosalina mocht bewonderen als één van de klassendirigenten. Het was een ontzettend muzikaal en leuk project.


Nederlands Intelligentie Onderzoek • 12 oktober 2017

Donderdag 12 oktober hebben de kinderen van groep 8 de NIO (Nederlands Intelligentie Onderzoek) gemaakt. De kinderen hebben ontzettend hard gewerkt en we hopen op een mooi resultaat. Wij zijn hoe dan ook ontzettend trots op hen!


Bezoek Nationaal Archief • 3 oktober 2017

Dinsdag 3 oktober hebben Jupiter en Mercurius een bezoek gebracht aan het Nationaal archief. Ze hebben daar de tentoonstelling over de VOC bekeken. Aan de hand van een speurtocht met een tablet hebben de leerlingen allerlei objecten en gearchiveerde documenten bekeken uit de tijd van de VOC en vragen hierover beantwoord. Porselein uit China, scheepsboeken, instrumenten die door de chirurgijn aan boord werden gebruikt. Niets is aan de aandacht ontsnapt.
Het was een hele leuke en leerzame ochtend!
          

Archief


De stadstuin

Dinsdag 23 mei zijn de kinderen van Mercurius weer naar de Stadstuin geweest. Zij hebben onderzoek gedaan naar bodemdiertjes en de gewassen verzorgd. Onze sla groeit fantastisch goed en ook de worteltjes en radijsjes worden steeds groter. Na de zomervakantie kunnen we naar verwachting gaan oogsten!


Hightea voor de schoolverlaters

Ook dit jaar hebben de schoolverlaters van Het Open Venster weer ontzettend hard gewerkt aan de Cito Eindtoets, en net als elk jaar werden zij om die reden getrakteerd op een overheerlijke High Tea. Dank aan de ouders van Ellen voor de inkoop, we hebben er erg van genoten en het was heel erg gezellig!

 


Verkeersles

Donderdag 19 mei hebben we onder leiding van de moeder van Ellen en de oma van Senna weer een hele leuke fietsles op het schoolplein gehad. En dit keer met droog weer, we hadden het blijkbaar verdiend!


Afsluiting IPC project Onze Stad. Donderdag 13 april.

Vandaag hebben we in de klas het IPC project Onze Stad samen met een aantal enthousiaste ouders afgesloten. De leerlingen hebben in groepjes gepresenteerd en de ouders laten ervaren hoe het is om te moeten vluchten uit je land van herkomst en hoe het is om in een vreemd land terecht te komen. Het was een heel interessant project en een hele leuke afsluiting.

 


Tuinieren op de Reigershof. Donderdag 6 april.

Vandaag is Mercurius begonnen met tuinieren op Stadsboerderij de Reigershof. We hebben in twee groepen gewerkt waarbij één groep steeds aan het tuinieren was en de andere groep druk was met het maken van opdrachten over de verschillende soorten grond. Het was een hele leuke en leerzame middag. We zijn heel benieuwd hoe de geplante uien en Afrikaantjes zullen groeien.

 


Trefbal jongens tegen de meiden. Woensdag 15 maart.

Tijdens de gymles wilden de jongens en de meiden het een keer tegen elkaar opnemen met een potje kegeltrefbal. Het werd een hele leuke en spannende strijd welke uiteindelijk nipt door de jongens gewonnen is. Maar de meisjes hebben al aangegeven revanche te willen. We houden u op de hoogte!

 


Fietsles op het schoolplein. Donderdag 9 februari.

Onder de bezielende leiding van de moeder van Ellen en de oma van Senna hebben wij vandaag de eerste fietsles van dit schooljaar gehad. De kinderen hebben geleerd om goed te kijken wanneer zij inhalen en de bocht omgaan. Het was weer een hele leuke les, we kijken al uit naar de volgende!

 


Cultuuronderwijs op zijn Haags. Vrijdag 3 februari.

Op het moment zijn we met IPC bezig met Cultuuronderwijs op zijn Haags, thema: Onze stad. Dit thema gaat over de vluchtelingenproblematiek en wat hier allemaal bij komt kijken. De kinderen hebben onder andere uitgezocht waarom mensen vluchten, door de verschillen in beeld te brengen tussen de Syrische stad Aleppo en Den Haag. In de klas zijn deze posters aan elkaar gepresenteerd, en één groepje is zelfs nog een stapje verder gegaan met zelfgemaakte kleding! Heel erg mooi gedaan meiden!

 


Bezoek Gemeentmuseum: Wonderkamers

Het nieuwe jaar begon direct al goed voor de kinderen. Op woensdag 18 januari brachten wij een bezoek aan de Wonderkamers van het Gemeentemuseum. Er was zoveel te zien, dat we tijd tekort kwamen! We hebben geleerd over diverse materialen zoals glas, textiel en klei waar kunstenaars mee werken en mochten onze eigen Wondermachine ontwerpen. Hieronder een klein impressie.