Welkom in Jupiter!

Wanneer u op een foto klikt, ziet u de gehele, uitvergrote foto.

 

 

Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze persoonlijke klassenpagina. In Jupiter zitten op dit moment 10 kinderen.

Juf Petra en juf Angelique zijn onze juffen. Op maandag, dinsdag, donderdagen vrijdag staat juf Petra voor de klas en op woensdag juf Angelique. Juf Irma is onze RT juf op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

WIST U DAT:

Wij dit schooljaar elke woensdag gymles hebben. Het is dan belangrijk dat we de juiste kleding en schoenen bij ons hebben, anders kunnen wij niet meedoen!
Wij elke woensdag de agendacheck hebben? Een simpele agenda is hiervoor voldoende.

NIEUWS


Ontdek het Orkest ‘achter de schermen’ 7 maart 2019

We zijn vandaag op pad gegaan naar de Meppelweg. Daar hebben wij een repetitie bijgewoond van het Residentie Orkest. Daarna mochten we zelf aan de slag met een ritme van 8 tellen in tweetallen. Uiteindelijk hebben de drie tweetallen met elkaar een klein concert gegeven met slaginstrumenten (djembe), fluitinstrumenten (klarinet) en strijkinstrumenten (viool).

Op bezoek bij de Beeldhouwer • 8 maart 2018

Donderdag 8 maart stond er een cultureel bezoek aan het Gemeentemuseum op de planning. We werden opgehaald met de bus en hebben van alles geleerd over Picasso en zijn abstracte kunst. Iedereen ziet iets anders in de beeldhouwwerken en dat maakt het juist zo mooi. De kinderen hebben met elkaar een abstract kunstwerk gemaakt en geknutseld met ijzerdraad.


Rap voor z’n Raap • 14 februari 2018

Op de Dag van de Liefde hebben we op school hard met elkaar gewerkt aan ons project Rap voor z’n Raap. Na het opnemen van de zelfgeschreven rap, hebben de kinderen hun onderdeel van de clip voorbereid en opgenomen. Op 10 april krijgen we het eindresultaat te zien. Nog even geduld dus!


Verjaardag juf Petra • 2 februari 2018

Vanmiddag hebben we de verjaardag van juf Petra gevierd. Het was een feestelijke middag, met tosti’s, Cup-a-soup en leuke spelletjes. We hebben weerwolven gedaan, ballonnen geprikt en natuurlijk onze zelfgemaakte cadeaus aan de juf gegeven. Bedankt namens juf Petra!

 


Muziekles • 13 december 2017

Vandaag hebben de kinderen hard geoefend voor de afsluiting van het IPC-thema en het muziekproject. Muziek maken met blokfluit, bekers en gewoon met je lichaam! Hieronder een kleine foto-impressie.

 


Voorlezen • 29 november 2017

Op woensdag 29 november hebben wij gekeken en geluisterd naar Senna uit Mercurius en Ties uit Pluto, die namens onze school meedoen aan de Voorleeswedstrijd. Ter voorbereiding hebben we in onze klas een eigen voorleesronde gehouden. Het was natuurlijk geen echte wedstrijd, want iedereen doet erg zijn best met het lezen. Alle kinderen hebben een stuk uit hun eigen leesboek mogen voorlezen. Wat een dappere lezers!

 


Sinterklaas Knutselen • 21 november 2017

Op dinsdag 21 november hebben wij in de middag gezellig geknutseld met elkaar. We hebben al een mooie tekening gemaakt van een combinatie Sint en Piet. Vandaag zijn wij begonnen met het maken van een boot van Sinterklaas, zodat de school mooi versierd is voor de komst van Sint!

 


Kinderboekenmuseum • 16 november 2017

Op donderdag 16 november zijn we met de tram naar het Kinderboekenmuseum gegaan. We hebben hier allerlei verschillende soorten boeken ontdekt en kennisgemaakt met genres. De kinderen hebben hun eigen voorkeur voor boeken kunnen ontdekken. Daarna hebben we de interactieve tentoonstelling bezocht. De kinderen hebben het monster Inktvraat verslagen met hun Slurper. Wat een gave manier om met boeken in aanraking te komen!


Kanjertraining • 2 november 2017

Elke week volgen wij op donderdag de Kanjertraining. Met deze methode leren de kinderen elkaar te vertrouwen en een betrouwbare klasgenoot en vriend te zijn. Vandaag hebben we gewerkt aan samenwerken: hoe krijg je een grote bal de kring rond, zónder dat hij de grond raakt óf een paaltje omstoot? Na een aantal pogingen lukte het de kinderen, tot groot plezier van henzelf!


Herfstwandeling in het Haagse Bos • 26 oktober 2017

Donderdag 26 november zijn we met de hele klas op pad geweest om de herfst te bewonderen in het Haagse Bos. We hebben allerlei mooie bladeren, takken, eikels en kastanjes gevonden, waar we mee kunnen knutselen. Als afsluiting hebben we nog een leuk spelletje gedaan. Het was een heerlijke middag!