Welkom in Jupiter!

Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze persoonlijke klassenpagina. In Jupiter zitten op dit moment de volgende kinderen (van links naar rechts): Sophie, Victor, Kia, Levi, Anne, Isabelle, Panther, Julie, Sammy, Dylan, Idse.

Juf Petra en juf Mayke zijn onze juffen. Op maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Petra voor de klas en op woensdag en donderdag juf Mayke. Juf Irma is onze RT juf op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

WIST U DAT:

Wij dit schooljaar elke woensdag een wandeling maken naar een gymzaal in de buurt voor de gym? Een jas meenemen is dan handig!
Wij elke woensdag de agendacheck hebben? Een simpele agenda is hiervoor voldoende.


Bezoek Nationaal Archief

Dinsdag 3 oktober hebben Jupiter en Mercurius een bezoek gebracht aan het Nationaal archief. Ze hebben daar de tentoonstelling over de VOC bekeken. Aan de hand van een speurtocht met een tablet hebben de leerlingen allerlei objecten en gearchiveerde documenten bekeken uit de tijd van de VOC en vragen hierover beantwoord. Porselein uit China, scheepsboeken, instrumenten die door de chirurgijn aan boord werden gebruikt. Niets is aan de aandacht ontsnapt.
Het was een hele leuke en leerzame ochtend!

Rekenspellen • 27 september 2017

Wat hadden de kinderen zin in rekenen vandaag! In plaats van een gewone rekenles, hebben we rekenspellen gespeeld. De kinderen zijn spelenderwijs in groepjes aan de slag gegaan met breuken, grote getallen, erbij- en erafsommen en geldsommen. Er is hard gewerkt en fanatiek, maar gezellig gespeeld!


Snappet • 20 september 2017

Wij zijn afgelopen week gestart met het gebruik van Snappet, een digitaal programma waarbij de kinderen op de computer, Chromebook of i-Pad hun taken maken. De kinderen hebben geleerd hoe ze het programma opstarten en gebruiken. Zoals hieronder te zien is, wordt er hard en serieus gewerkt!

Tuinen • 15 mei 2017

Wat hebben we het vandaag toch getroffen met dit prachtige weer. De kinderen hebben onderzocht welk onkruid er groeit op een tuin en wat voor functies dit heeft. Verder hebben ze onderzoek gedaan naar compost. Tot slot hebben alle kinderen kruiden geplant en onkruid gewied.