Welkom in Jupiter!

Wanneer u op een foto klikt, ziet u de gehele, uitvergrote foto.

Wat leuk dat u een kijkje neemt op onze persoonlijke klassenpagina. In Jupiter zitten op dit moment de volgende kinderen: Sophie, Victor, Kia, Levi, Anne, Isabelle, Panther, Julie, Sammy, Dylan, Julius, Juul, Meg en Dominique. Onze groepsfoto volgt nog!

Juf Petra en juf Mayke zijn onze juffen. Op maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Petra voor de klas en op woensdag en donderdag juf Mayke. Juf Irma is onze RT juf op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

WIST U DAT:

Wij dit schooljaar elke woensdag een wandeling maken naar een gymzaal in de buurt voor de gym? Een jas meenemen is dan handig!
Wij elke woensdag de agendacheck hebben? Een simpele agenda is hiervoor voldoende.

 


Muziekles • 13 december 2017

Vandaag hebben de kinderen hard geoefend voor de afsluiting van het IPC-thema en het muziekproject. Muziek maken met blokfluit, bekers en gewoon met je lichaam! Hieronder een kleine foto-impressie.

 


Voorlezen • 29 november 2017

Op woensdag 29 november hebben wij gekeken en geluisterd naar Senna uit Mercurius en Ties uit Pluto, die namens onze school meedoen aan de Voorleeswedstrijd. Ter voorbereiding hebben we in onze klas een eigen voorleesronde gehouden. Het was natuurlijk geen echte wedstrijd, want iedereen doet erg zijn best met het lezen. Alle kinderen hebben een stuk uit hun eigen leesboek mogen voorlezen. Wat een dappere lezers!

 


Sinterklaas Knutselen • 21 november 2017

Op dinsdag 21 november hebben wij in de middag gezellig geknutseld met elkaar. We hebben al een mooie tekening gemaakt van een combinatie Sint en Piet. Vandaag zijn wij begonnen met het maken van een boot van Sinterklaas, zodat de school mooi versierd is voor de komst van Sint!

 


Kinderboekenmuseum • 16 november 2017

Op donderdag 16 november zijn we met de tram naar het Kinderboekenmuseum gegaan. We hebben hier allerlei verschillende soorten boeken ontdekt en kennisgemaakt met genres. De kinderen hebben hun eigen voorkeur voor boeken kunnen ontdekken. Daarna hebben we de interactieve tentoonstelling bezocht. De kinderen hebben het monster Inktvraat verslagen met hun Slurper. Wat een gave manier om met boeken in aanraking te komen!


Kanjertraining • 2 november 2017

Elke week volgen wij op donderdag de Kanjertraining. Met deze methode leren de kinderen elkaar te vertrouwen en een betrouwbare klasgenoot en vriend te zijn. Vandaag hebben we gewerkt aan samenwerken: hoe krijg je een grote bal de kring rond, zónder dat hij de grond raakt óf een paaltje omstoot? Na een aantal pogingen lukte het de kinderen, tot groot plezier van henzelf!


Herfstwandeling in het Haagse Bos • 26 oktober 2017

Donderdag 26 november zijn we met de hele klas op pad geweest om de herfst te bewonderen in het Haagse Bos. We hebben allerlei mooie bladeren, takken, eikels en kastanjes gevonden, waar we mee kunnen knutselen. Als afsluiting hebben we nog een leuk spelletje gedaan. Het was een heerlijke middag!

 


Bezoek Nationaal Archief

Dinsdag 3 oktober hebben Jupiter en Mercurius een bezoek gebracht aan het Nationaal archief. Ze hebben daar de tentoonstelling over de VOC bekeken. Aan de hand van een speurtocht met een tablet hebben de leerlingen allerlei objecten en gearchiveerde documenten bekeken uit de tijd van de VOC en vragen hierover beantwoord. Porselein uit China, scheepsboeken, instrumenten die door de chirurgijn aan boord werden gebruikt. Niets is aan de aandacht ontsnapt.
Het was een hele leuke en leerzame ochtend!

Rekenspellen • 27 september 2017

Wat hadden de kinderen zin in rekenen vandaag! In plaats van een gewone rekenles, hebben we rekenspellen gespeeld. De kinderen zijn spelenderwijs in groepjes aan de slag gegaan met breuken, grote getallen, erbij- en erafsommen en geldsommen. Er is hard gewerkt en fanatiek, maar gezellig gespeeld!


Snappet • 20 september 2017

Wij zijn afgelopen week gestart met het gebruik van Snappet, een digitaal programma waarbij de kinderen op de computer, Chromebook of i-Pad hun taken maken. De kinderen hebben geleerd hoe ze het programma opstarten en gebruiken. Zoals hieronder te zien is, wordt er hard en serieus gewerkt!

Tuinen • 15 mei 2017

Wat hebben we het vandaag toch getroffen met dit prachtige weer. De kinderen hebben onderzocht welk onkruid er groeit op een tuin en wat voor functies dit heeft. Verder hebben ze onderzoek gedaan naar compost. Tot slot hebben alle kinderen kruiden geplant en onkruid gewied.