Welkom in Mars!

Wanneer u op een foto klikt, ziet u de gehele, uitvergrote foto.

 

 

Welkom in Mars! Vanaf januari 2018 zijn wij een nieuwe groep. In onze klas zitten de volgende kinderen: Dylan, Levi, Sammy, Isabelle, Julie, Sophie en Dominique. Hieronder vindt u al het belangrijke nieuws voor onze klas.

Wist u dat…

  • Wij dit schooljaar elke woensdag een wandeling maken naar een gymzaal in de buurt voor de gym? Een jas meenemen is dan handig!
  • Wij elke woensdag de agendacheck hebben? Een simpele agenda is hiervoor voldoende.

 

Agenda

  • vakantie 26 februari tot 5 maart 2018

Archief

Ontdekkend tuinieren • 9 april 2018

Vrijdagmiddag 9 april zijn we gestart met ons nieuwe project6 op de schooltuinen. We hebben tarwe gezaaid en uien geplant. Over twee weken gaan we kijken hoe het ervoor staat.


Bezoek Museum Meermanno • 5 april 2018

Donderdag 5 april hebben Jupiter en Mars een bezoek gebracht aan museum Meermanno, het oudste boekenmuseum ter wereld. Het pand was vroeger het huis van baron Van Westreenen van Tielland, die een bonte verzameling aan oude opgravingen en boeken heeft aangelegd. Eerst hebben we zijn verzameling bewonderd: van oude munten en papyrusrollen tot aan echte mummies van de Egyptenaren. We hebben verschillende soorten schrift en drukwerk gezien en onze eigen sjablonen gedrukt. Zo hebben we onze eigen droomstad gemaakt.


Op bezoek bij de Beeldhouwer • 8 maart 2018

Donderdag 8 maart stond er een cultureel bezoek aan het Gemeentemuseum op de planning. We werden opgehaald met de bus en hebben van alles geleerd over Picasso en zijn abstracte kunst. Iedereen ziet iets anders in de beeldhouwwerken en dat maakt het juist zo mooi. De kinderen hebben met elkaar een abstract kunstwerk gemaakt en geknutseld met ijzerdraad.


Rap voor z’n Raap • 14 februari 2018

Op de Dag van de Liefde hebben we op school hard met elkaar gewerkt aan ons project Rap voor z’n Raap. Na het opnemen van de zelfgeschreven rap, hebben de kinderen hun onderdeel van de clip voorbereid en opgenomen. Op 10 april krijgen we het eindresultaat te zien. Nog even geduld dus!


Verjaardag juf Petra • 2 februari 2018

Vanmiddag hebben we de verjaardag van juf Petra gevierd. Het was een feestelijke middag, met tosti’s, Cup-a-soup en leuke spelletjes. We hebben weerwolven gedaan, ballonnen geprikt en natuurlijk onze zelfgemaakte cadeaus aan de juf gegeven. Bedankt namens juf Petra!


Begrijpend Lezen • donderdag 25 januari

Dat begrijpend lezen ook gezellig en leerzaam tegelijk kan zijn, hebben de kinderen vandaag ervaren. Alleen of in een klein groepje hebben ze de les gemaakt. Het was mooi om te zien hoe de kinderen zich hierin ontwikkelen. Hieronder een impressie van het resultaat.


Engels • dinsdag 23 januari

Tijdens Engels hebben we vandaag hard gewerkt aan het voeren van korte gesprekjes. De kinderen hebben in vraag-antwoordvorm geoefend met hun Engelse spreekvaardigheid. Ook de uitleg van de juf was zoveel mogelijk in het Engels. Een echte uitdaging!